CMV informatie

Algemeen
Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan vinden we het leuk als je bij ons komt trainen. Afhankelijk van het niveau waarin je speelt, heb je één of twee keer in de week training. We beginnen en eindigen altijd met een spel met meerdere niveaus bij elkaar. Daarna ga je oefenen met nieuwe vaardigheden of de club van 100, waarbij je straks wel 100 keer de bal kunt toetsen zonder dat deze valt!

Cool Moves Volley (CMV)
Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kids van 6 jaar tot en met 12 jaar. Via verschillende niveaus leer je, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen. Je begint met leren gooien en vangen, gaat daarna oefenen met serveren, toetsen, bovenhands spelen en naar elkaar overspelen. In elk subniveau (1 – 6) komen er steeds nieuwe vaardigheden bij en veranderen de regels bij de tournooien. Gedurende het jaar kun je wisselen van niveau. Meer informatie over de spelregels vind je hier.

Leeftijdsgrens per niveau
Dit betreft de leeftijd op 30 september bij de start van het nieuwe seizoen.
CMV 1: niet ouder dan 6 jaar
CMV 2: niet ouder dan 7 jaar
CMV 3: niet ouder dan 8 jaar
CMV 4: niet ouder dan 9 jaar
CMV 5: niet ouder dan 10 jaar
CMV 6: niet ouder dan 11 jaar

Trainingstijden

NiveauTrainersTijdOpmerking
CMV 1 t/m 6CMV 1 / 2: Robin
CMV 3/4: Lizzy
CMV 4: Ilse
CMV 5/6: Anouk
Zaterdag 10.00 – 11:30 uurDe training loopt door tot het kamp aan het einde van het seizoen.
CMV 3 t/m 6CMV 3: Jasmijn & Carlijn
CMV 4: Niki
CMV 5 / 6: Jochem
Woensdag 17.30 – 19.00 uurDe training is optioneel voor CMV 3 niveau, maar verplicht vanaf CMV 4 niveau.
De training loopt tot aan de meivakantie*
* aansluitend kun je meedoen met beachvolleybal (N.B.: dit wordt niet door de verening geregeld)

Regels
Tijdens de trainingen en bij toernooien geldt het volgende:

  • Als kleding zijn sportschoenen voor binnen, korte broek en t-shirt benodigd.
  • Om veiligheidsreden moeten oorbellen uitgedaan worden of worden afgeplakt.
  • Sieraden, horloges, armbandjes moeten worden afgedaan, tijdens de training is hiervoor een bak waarin deze kunnen worden bewaard.
  • Haren in een staart en uit het gezicht.
  • Zorg voor wat te drinken (liefst water).
  • Als je niet kunt komen naar een training of een toernooi, dan meld je je op tijd af.

Toernooien
Je hebt gemiddeld één keer per maand een toernooi op zondag, waarbij je in een Hangar-team speelt tegen andere clubs uit de regio. Eén van deze toernooien is een thuiswedstrijd, waarbij de andere clubs bij ons komen. Bij ieder toernooi speel je op het niveau waarop je op dat moment traint; dit kan gedurende het jaar veranderen. Je speelt 3 tot 4 wedstrijdjes van 20 minuten, waarbij je familie natuurlijk mag komen kijken. Elk team wordt gecoached door één van de ouders. Deze ouder hoeft zelf niet te kunnen volleyballen, maar moet vooral de kinderen enthousiasmeren, aanmoedigen en begeleiden. De volleybalregels zijn eenvoudig en zullen uitgelegd worden en kun je hier terugvinden. De coach hoeft niet steeds dezelfde ouder te zijn; dit kan per wedstrijd rouleren.

Wanneer de toernooien plaatsvinden is opgenomen in onze agenda. Je krijgt voorafgaand aan het toernooi informatie over waar je moet zijn en in welk team je speelt. Mocht je niet kunnen deelnemen aan een tournooi, meld je dan 2 weken voorafgaand aan het toernooi af; anders gaan we ervan uit dat je meedoet met het toernooi. We verzamelen op de parkeerplaats tegenover de scouting (Sliffertsestraat 43, 5657 AL Eindhoven), van waaruit eventueel ook gecarpooled kan worden.

Smashball
Tijdens de training zullen we af en toe ook smashbal spelen. Smashbal is een uitdagend volleybal speel dat zich richt op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek: de smash! De volleybal beleving is binnen dit spel het uitgangspunt, waardoor het een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft. Smashbal is opgebouwd uit 4 levels, waarbij elke rally eindigt met een smash.


Scroll naar boven